Νέα ένταση με αμερικανικά βομβαρδιστικά και ρωσικά μαχητικά στη Μαύρη Θάλασσα 

0
85

Νέα ένταση με αμερικανικά βομβαρδιστικά και ρωσικά μαχητικά ξέσπασε την Παρασκευή, αυτή τη φορά στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-27 και Su-30 απογειώθηκαν από αεροδρόμια της χώρας για να παρακολουθήσουν και να αναχαιτίσουν αμερικανικά βομβαρδιστικά Β-1Β που πραγματοποιούσαν πτήση πάνω από ουδέτερη θάλασσα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη και Αφρική είχε ανακοινώσει ότι δύο βομβαρδιστικά B1-B Lancer θα πραγματοποιήσουν πτήσεις πάνω από την Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι τα πληρώματα των ρωσικών μαχητικών προσέγγισαν σε ασφαλή απόσταση τα αμερικανικά αεροσκάφη, τα αναγνώρισαν ως αεροσκάφη στρατηγικής αεροπορίας В-1В και μετά από αυτό «τα αμερικανικά βομβαρδιστικά άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Οι πτήσεις των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκαν αυστηρά με βάση τους διεθνούς κανονισμούς που διέπουν την χρήση του εναερίου χώρου» επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προσθέτοντας ότι τα ρωσικά μαχητικά επέστρεψαν στις βάσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 αναχαίτισαν την περασμένη Τρίτη ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A  του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, με τον 6ο στόλο των ΗΠΑ να καταγγέλλει ότι “για τρίτη φορά σε δύο μήνες, Ρώσοι πιλότοι πέταξαν με μη ασφαλή και μη επαγγελματικό τρόπο”.  

ΑΜΠΕ – skai.gr 

Πηγή: skai.gr