Ν.Κορέα: Καταγράφηκαν 569 νέα κρούσματα κορωνοϊού

0
166

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν πάνω από πεντακόσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, επίπεδο που είχαν να δουν σχεδόν εννιά μήνες, καθώς αυτό που αποκαλούν το τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού τις αναγκάζει να σπεύσουν να αναζητήσουν περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες.

Οι 569 νέες μολύνσεις ήταν λίγο λιγότερες από τις 583 που εντοπίστηκαν την προηγουμένη, με τη Νότια Κορέα να θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που βίωνε τον Μάρτιο, όταν μετατρεπόταν στη δεύτερη χώρα όπου ξεσπούσε η πανδημία μετά την Κίνα.

Άλλος ένας ασθενής υπέκυψε στoν COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Κατά τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Ασίας ανέρχεται σε 516 νεκρούς επί συνόλου 32.887 μολύνσεων. Ο δείκτης θνητότητας μειώθηκε στο 1,57%.

Ο αριθμός των ασθενών με τον COVID-19 που νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 77 από 78 την προηγουμένη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA).

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν προειδοποίησε ότι τα κρούσματα μπορεί φθάσουν τα χίλια την ημέρα, επιδεινώνοντας την κρίση και προκαλώντας κορεσμό των δομών υγείας εάν δεν καταστεί εφικτή η ανάσχεση του τρίτου κύματος με τα περιοριστικά μέτρα και την τήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή και οξυμένη, καθώς όλες, και οι 17 μητροπολιτικές πόλεις και οι επαρχίες και ειδικά οι 25 συνοικίες της Σεούλ αναφέρουν νέα κρούσματα», είπε ο Τσονγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κλιμακίου που χειρίζεται την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Από τα νέα κρούσματα, 525 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Από αυτά, το 64% και πλέον εντοπίζεται στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σεούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr