Μυστήριο με σχολείο στην Κρήτη: Άγνωστοι τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» πριν παραδοθεί για χρήση

0
174

Οι δράστες εισέβαλαν τη μία νύχτα και προκάλεσαν ζημιές και επέστρεψαν την επομένη για να ολοκληρώσουν το… έργο τους

Μπήκαν μέσα σε σχολείο, όπου πραγματοποιούνται έργα και κατέστρεψαν ότι βρήκαν, γράφει το zarpanews.gr.

Ο λόγος για άγνωστους δράστες οι οποίοι εισέβαλαν στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα οι δράστες εισέβαλαν στο σχολείο την Δευτέρα, προκάλεσαν ζημιές αλλά φαίνεται πως τα καταστροφικά τους ένστικτα δεν ικανοποιήθηκαν και έτσι επέστρεψαν και το επόμενο βράδυ για να αποτελειώσουν ότι είχαν αφήσει όρθιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι με πέτρες και τούβλα προκάλεσαν ζημιές ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ στο σχολείο, η ανάπλαση του οποίου έχει χρηματοδοτηθεί με 800.000 ευρώ.

Λίγες μόλις ημέρες πριν το έργο παραδοθεί στους μαθητές -αφού θα έχει ολοκληρωθεί και επίσημα στις 11 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- μπήκαν στο σχολείο και έσπασαν 2 νιπτήρες, 2 λεκάνες, 2 από τα νέα θερμομονωτικά τζάμια, πυροσβεστικές φωλιές, ενώ δεν δίστασαν να ανέβουν στην ταράτσα και να πετάξουν από εκεί κουφώματα.

Πηγές αναφέρουν πως πέραν των ζημιών που προκλήθηκαν, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι οι δράστες επέλεξαν να μπουν νύχτα στον περιφραγμένο χώρο όπου πραγματοποιούνται έργα με τον κίνδυνο για την ασφάλεια και των ίδιων να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία ενώ οργισμένος για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σχολείο-στολίδι είναι και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Πηγή: skai.gr