Μόσιαλος στον ΣΚΑΙ: Τα παράδειγμα Δανίας στα σχολεία που πρέπει να αξιολογήσουμε 

0
95

Ο  καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς  Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Εξελίξεις», εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φθίνουσα πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό οφείλεται στην έγκυρη λήψη μέτρων

Ο κ. Μόσιαλος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, είπε ότι  θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα έχουμε αρχές Μάιου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμα τους, όπως η Δανία, όπως οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχτεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται  στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους 

Αναφερόμενο γενικά για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική μα θα πρέπει να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες. Μάλιστα όπως είπε αν ο κορωνοϊός δεν γίνει εποχική νόσος θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα για ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες ακόμα και το καλοκαίρι.

Για τους δε εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες θα πρέπει να γίνει πρόβλεψη για να δουλεύουν από το σπίτι, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επανέφερε τη θέση του ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πατέντα αν βρεθεί το εμβόλιο και να γίνει μαζικής παραγωγή, μάλιστα αναφέρθηκε και στον ο ισχυρός άνδρας της Microsoft  Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος όπως είπε προετοιμάζει 7 εργοστάσια παραγωγής για να μπορεί να υπάρξει μαζική παραγωγή, αν δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr