Μόσχα: Σπέκουλα και fake news οι ρωσικές «πλάτες» στην Τουρκία

0
55

Σε υψηλούς τόνους απαντά η Μόσχα στα δημοσιεύματα που αφήνουν αιχμές για ρωσική ενθάρρυνση των τουρκικών προκλήσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με αφορμή την τουρκική Navtex για ρωσικές ασκήσεις.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα σε ανακοίνωσή της εγκαλεί ορισμένα ΜΜΕ επειδή όπως αναφέρει αποσιώπησαν την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που διέψευσε τους σχετικούς ισχυρισμούς και τα καλεί με βάση και τους κανόνες της δεοντολογίας να την δημοσιεύσουν.

«Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ”πλάτες” στην Τουρκία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ρωσική πρεσβεία τονίζει πως η διατύπωση τέτοιων ισχυρισμών, αποδεικνύει έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης Navtex για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα. 

«Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr