Μητσοτάκης: Θα έπρεπε να είναι σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος παρών

0
82

Την λύπη του για το γεγονός ότι στην τελετή δεν παρευρέθηκε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εξέφρασε, σε δήλωσή του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το μήνυμα της σημερινής τελετής είναι ότι η χώρα δεν πρέπει να πέσει ποτέ ξανά θύμα του τυφλού διχασμού και της βίας.

«Σήμερα σε μια λιτή τελετή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, τιμήσαμε τη μνήμη τριών συμπολιτών μας, οι οποίοι δολοφονήθηκαν τραγικά σε αυτό το κτίριο. Ο συμβολισμός της σημερινής κίνησης είναι σαφής και ξεκάθαρος: “Ποτέ ξανά να μην πέσει η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας, η οποία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ποτέ κι από όπου κι αν προέρχεται ιδεολογικά”. Θα έπρεπε σήμερα σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να είναι παρών σε αυτή την τελετή. Ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο μας, τις έχουμε αφήσει οριστικά πίσω μας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να είμαστε εδώ, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, όπως πιστεύω θα το επιθυμούσε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα. Σε κάθε περίπτωση, προχωράμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας αυτές τις εποχές, με ζωντανές όμως τις μνήμες, χαραγμένες για πάντα στη ψυχή μας, μιας εποχής η οποία μας πόνεσε όλους πάρα πολύ και περισσότερο τις οικογένειες των θυμάτων που και σήμερα αναζητούν με μεγάλη καθυστέρηση τη δικαίωση», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr