Μητσοτάκης: Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας – Κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο

0
153

Για «τέλος εποχής» και για «κλείσιμο ενός γκρίζου κεφαλαίου» κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου των 1,86 δισ. ευρώ των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα από το 1ο και το 2ο μνημόνιο. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρει επίσης, ότι παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη.

«Τέλος εποχής για το ΔΝΤ ως δανειστή της Ελλάδας! Η κυβέρνηση, αποπληρώνοντας πρόωρα και τις τελευταίες υποχρεώσεις της χώρας, κλείνει ένα γκρίζο κεφάλαιο που άνοιξε τον Μάρτιο του 2010. Μια εποχή την οποία οι Έλληνες δεν πρέπει και δεν θα ζήσουμε ποτέ ξανά. Σήμερα, παρά τη διεθνή αναταραχή, η εθνική οικονομία μένει σταθερά στον δρόμο της προόδου και δίπλα στον πολίτη. Το είπαμε, το κάνουμε!», τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς το ΔΝΤ γνωστοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή, «απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr