Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Για ποιό ένοχο μυστικό μιλάτε; – Έτσι γεννιούνται τερατολογίες στο διαδίκτυο

0
13

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο πρωθυπουργός στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη, τονίζοντας μάλιστα πως αυτό που συμβαίνει είναι αποκάλυψη και όχι συγκάλυψη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντόπισε εμμονή στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, τονίζοντας ότι εκείνος έχει την πολιτική ευθύνη για την παραμονή της κ. Μενδώνη στην κυβέρνηση.

«Σας λέω εγώ πρώτος. Η κ. Μενδώνη έκανε λάθος στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης. Η πολιτική ευθύνη για την παραμονή της στην κυβέρνηση είναι δικιά μου κ. Τσίπρα μην ψάχνετε παραπέρα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στηλίτευσε ιδιαίτερα τον κ. Τσίπρα πως άφησε υπόνοιες περί ένοχου μυστικού που συνδέει τον πρωθυπουργό με την κ. Μενδώνη και δήθεν δεν του επιτρέπει να την αποπέμψει δημιουργώντας έτσι ομίχλη και θολούρα.

«Έτσι γεννιούνται οι τερατολογίες και οι θεωρίες συνομωσίας στο διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε ευθέως τον κ. Τσίπρα να πει ποιο είναι αυτό το «ένοχο μυστικό».

Περνώντας στην αντεπίθεση, διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμιος και εάν θα ζητήσει από τον βουλευτή του, Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει τις αναρτήσεις του, όπως έπραξε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην περίπτωση του κ. Μακάριου Λαζαρίδη που χρησιμοποίησε τη λέξη «κίναιδος» για τους ομοφυλόφιλους.

«Εγώ του ζήτησα -και το έκανε προς τιμήν του, να ανακαλέσει και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να κάνει το ίδιο που είναι και παρών στην αίθουσα;», «θα αποδείξετε ότι Τσίπρας – Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για την αναφορά Τσίπρα σε ασυδοσία του πληκτρολογίου, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι «μη επανδρωμένα τα πληκτρολόγια», «δεν γράφουν μόνα τους» αλλά πίσω τους υπάρχουν αυτοί που πληκτρολογούν.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr