Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Οι ειδικοί θα υποδείξουν τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων

0
86

«Η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα που είναι απαραίτητα και τα οποία θα υποδείξουν οι ειδικοί ώστε να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Βγαίνουμε από το τέταρτο κύμα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να πάρουμε τα μέτρα που ειναι απαραίτητα και θα μας υποδείξουν οι ειδικοί» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός, ενώ ως προς την έναρξη εφαρμογής των μέτρων είπε: «Ο χρόνος θα καθοριστεί από αυτούς. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να τα πάρουμε μετά την Πρωτοχρονιά, αλλά αναμένουμε δικές τους υποδείξεις έτσι ώστε για να φρενάρουμε – όσο είναι εφικτό την εξάπλωση της Όμικρον και να μπορέσει να πάρει το ΕΣΥ κάποιες ανάσες».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός ότι «είμαστε σε μία φάση αποκλιμάκωσης ως προς τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και σταδιακής μείωσης της πίεσης στις ΜΕΘ». Η εξέλιξη αυτή όπως είπε, «μας δίνει μικρά περιθώρια χρόνου να ετοιμάσουμε τις άμυνές μας απέναντι στη μετάλλαξη». Τόνισε τέλος πως «τα εμβόλια και για την Όμικρον είναι απαραίτητα».

Μιλώντας για την ενισχυτική δόση είπε: «Γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια και για την Όμικρον είναι απαραίτητα. Ειδικά η 3η δόση είναι απολύτως απαραίτητη ειδικά για τους πιο ηλικιωμένους. Ευχαριστώ τους συμπολίτες που έσπευσαν – είναι ελάχιστοι οι άνω 60 που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί. Τους ενθαρρύνω να το κάνουν. Και βέβαια εξακολουθώ να προσπαθώ να πείσω τους συμπολίτες μας που ακόμα σκέφτονται την 1η δόση να κάνουν το βήμα αυτό.Η υποχρεωτικότητα των άνω των 60 θα καταστεί ενεργή 16 Ιανουαρίου και ελπίζουμε μέχρι τότε περισσότεροι να αξιοποιήσουν αυτό το δώρο που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό και ασφαλές. Χρειαζόμαστε όμως ακόμα περισσότερους εμβολιασμούς, διότι δυστυχώς οι αρχικές μας εκτιμήσεις ότι θα μπορούσαμε να χτίσουμε ένα τείχος ανοσίας με έναν εμβολιασμό της τάξης του 70% του ενήλικα πληθυσμού, ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών, έπεσαν έξω.
Γι’ αυτό και το 80% των ενηλίκων δεν είναι αρκετό και γι’ αυτό πρέπει να επεκτείνουμε τον εμβολιασμό στα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς, που ήδη έσπευσαν και έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση στις ευαίσθητες ηλικίες 5 έως 11.»

Από την πλευρά της η κα Σακελαροπούλου τόνισε: «Εσείς αποφασίζετε για τα μέτρα. Εγώ και πάλι -το κάνω με κάθε ευκαιρία-. απευθύνω έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό που λέμε το δώρο, το μονόδρομο για την ελευθερία μας.»

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr