Μητσοτάκης: Πρόβλημα η παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στη Ροδόπη

0
57

«Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη»

Το ζήτημα της ανοιχτής παρέμβασης του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή υπέρ του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη, Φερχάτ Οζγκιούρ, θέτει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει ότι «στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα». 

«Δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη. Είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει πρωτίστως το κόμμα που τον επέλεξε, καθώς καθίσταται συμμέτοχο στην ανάμειξη ενός άλλου κράτους στα εσωτερικά της Ελλάδας. Και προσοχή: Δεν μιλώ για όλους τους μειονοτικούς βουλευτές, ούτε για όλη την μουσουλμανική μειονότητα. Έχω, άλλωστε, στηρίξει τη θρησκευτική μειονότητα, στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία».

«Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ίσες ευκαιρίες με τους συμπολίτες τους Χριστιανούς και κάνουμε ό,τι χρειάζεται γι’ αυτό. Κάποιοι, όμως, θέλουν να τους αντιμετωπίζουν ως μοχλούς για να δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους» υπογραμμίζει επίσης ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για έξωθεν παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία.

Από την πλευρά του, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Ακης Σκέρτσος ανέφερε ότι «η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού» 

Χατζηβασιλείου

Στην καταγγελί ότι ο υποψηφιος  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , στη  Ροδόπη,  Οζ-γκιούρ Φερχάτ , παρέστη προκλητικά σε εκδήλωση της παράνομης “Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης”, μαζί με τον ψευδομουφτή και τον Τούρκο πρόξενο, προχώρησε μέσω twitter ο υποψήφιος βουλευτήςς Σερρων  με τη ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ο κ. Χατζηβασιλείου διερωτήθηκε “ποιοι παίζουν παιχνίδια με τη μειονότητα;  και  “Ως πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να σιωπά;” 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr