Μητσοτάκης: Ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί το τείχος ανοσίας είναι η τρίτη δόση

0
29

Σε πανστρατιά για την ενίσχυση των εμβολιασμών προκειμένου να κερδηθεί η μάχη του τέταρτου κύματος της πανδημίας κάλεσε ο πρωθυπουργός όλα τα κόμματα μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, αποκλείοντας για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown. 

«Κάνω μια έκκληση σε όλους τους συναδέλφους να μπορέσουμε να ακούσουμε με προσοχή τις συμβουλές της επιστήμης, να μην κομματικοποιούμε άσκοπα μια μεγάλη εθνική μάχη, η οποία πρέπει να κερδηθεί. Να μην δίνουμε την δυνατότητα να διαρραγεί το εθνικό μέτωπο της κοινής λογικής και της επιστημονικής ακρίβειας. Έχει μεγάλη σημασία για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η συγκυρία επιτάσσει ταυτόχρονα με την πρόληψη να ενταθούν και οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην  ενισχυτική τρίτη δόση. «Γνωρίζουμε πια, μας έχετε ενημερώσει επιστημονικά και έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα ότι το τείχος ανοσίας αρχίζει μετά το εξάμηνο ειδικά στις μεγάλες ηλικίες να παρουσιάζει ρωγμές και ο μόνος τρόπος να ενισχυθεί είναι η τρίτη ενισχυτική δόση, η οποία θα ανοίξει για όλο τον πληθυσμό από αυτήν την Παρασκευή», επισήμανε και πρόσθεσε ότι από τη στιγμή που κάποιος έχει συμπληρώσει εξάμηνο,« τον ενθαρρύνουμε, του ζητάμε να σπεύσει να κάνει την τρίτη δόση έτσι ώστε να ενισχύσει την άμυνα του». 

Όπως εξήγησε, είναι πολύ πιο εύκολο να πειστούν οι πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη εμβολιαστεί να κάνουν την τρίτη δόση από το να πειστούν εκείνοι που δυστυχώς ακόμα και σήμερα, αντιμετωπίζουν το εμβόλιο με μεγάλο σκεπτικισμό, επιφυλακτικότητα ή σε πολλές περιπτώσεις και με απόλυτη άρνηση. 

Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις για τα μέτρα που έκανε χθες ο υπουργός Υγείας, διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι «από τη στιγμή που έχουμε στη διάθεση μας το εμβόλιο, η οικονομία και κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν» και συμπλήρωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες δε θα χάσουν τα δικαιώματά, τα οποία απέκτησαν. Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, επισήμανε ότι θα πρέπει να ελέγχονται περισσότερο, με περισσότερα τεστ ώστε να προστατεύονται και οι ίδιοι και οι γύρω τους. 

«Θα ζητήσω απ’ όσους το σκέφτονται να σπεύσουν να εμβολιαστούν για να πάψουμε να θρηνούμε απώλειες, τις οποίες θα μπορούσαμε να είχαμε προλάβει εάν είχαμε υψηλότερα επίπεδα εμβολιασμού και να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτήν την περιπέτεια», ανέφερε. 

 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr