Μητσοτάκης: Νέα στρατηγική αν επανέλθει ο ιός -Τι έγινε στον Έβρο – Όχι σε εκλογές

0
90

Για «προσωρινά και όχι οριζόντια lockdown αν επανέλθει ο κορωνοϊός» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Star. «Πχ. αν εμφανιστούν κρούσματα σε ένα σχολείο θα κλείσει το εν λόγω σχολείο» ανέφερε, εξηγώντας τη νέα στρατηγική. 

«Τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις για υγεία. Θα έχουμε καλύτερα φαρμακευτικά πρωτόκολλα. Θα μπορούμε να κάνουμε στοχευμένα και όχι γενικευμένα lockdown. Έχουμε πολύ καλή ιχνηλασιμότητα κρουσμάτων» επισήμανε ο πρωθυπουργός. 

Όπως τόνισε, «σώθηκαν ζωές αυτό είναι το σημαντικό. Κάναμε το σωστό και όλα πάνε καλά, αλλά δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Είδα κι εγώ τις εικόνες από Ψυρρή και ανησύχησα. Επισπεύσαμε το άνοιγμα της εστίασης για να βγει κόσμος οργανωμένα» τόνισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης.

«Προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, θα πρέπει όμως όλοι να λάβουμε υπόψη ότι οι κεντρικές οδηγίες των ειδικών, τα μέτρα ατομικής υγιεινής, η μάσκα όπου χρειάζεται, οι κοινωνικές αποστάσεις ήρθαν για να μείνουν» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για τον τουρισμό, είπε ότι θα αρχίσουμε να ανοίγουμε σταδιακά από τις 15 Ιουνίου, από την 1 Ιουλίου θα έχουμε και απευθείας πτήσεις στα νησιά μας. «Ήδη σε 1.300 δειγματοληπτικά τεστ που κάναμε από αφίξεις στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα, δεν είχαμε ούτε ένα θετικό κρούσμα» σημείωσε.

«Στα δημοτικά δεν πήγα με τις δημοσκοπήσεις» 

Για το άνοιγμα των δημοτικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι «οι απόψεις των ειδικών, η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής με οδήγησε εκεί. Αν πήγαινα με τις δημοσκοπήσεις δεν θα άνοιγαν, αλλά θα ήταν λάθος».
 
Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στην αρχή της επιδημίας φαινόταν να τίθεται ένα δίλημμα μεταξύ της προστασίας της υγείας και της ανάπτυξης. Είναι ψεύτικο το δίλημμα, αντίστροφα δουλεύει η εξίσωση. Όσο πιο γρήγορα προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η ανάπτυξη την επόμενη ημέρα».

«Ο Σωτήρης ήταν απολύτως βέβαιος πως θα συνέβαινε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα όσα πίστευε στις αρχές της πανδημίας  ο κ. Τσιόδρας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και τα αφήσαμε πίσω μας όλοι μαζί, υπογράμμισε, και ευχαρίστησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών.

«Θα υπάρξει κι άλλο πακέτο φοροελαφρύνσεων» 

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το 2020 είναι εξαιρετική δημοσιονομική χρονιά «γιατί ρίξαμε χρήμα και ρίξαμε φόρους για να τονώσουμε κατανάλωση. «Είχαμε κάνει τις πρώτες μειώσεις… Θα υπάρξει και άλλο πακέτο φοροελαφρύνσεων. Προτεραιότητα είναι η μείωση ασφαλιστικών εισφορών. Θα το ανακοινώσουμε όταν περάσει το καλοκαίρι. Είναι πολύ μεγάλη η επιβάρυνση εργασίας» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης σημείωσε ότι «ετοιμαζόμαστε για μεγάλη συζήτηση στην Ευρώπη. Διεκδικούμε όχι δανεικά, αλλά απευθείας μεταβιβάσεις. Ο λόγος μας σήμερα μετράει περισσότερο στην Ευρώπη».

Για ΣΥΡΙΖΑ: «Ανέξοδη παροχολογία»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι ΙΙ, σχολίασε ότι «δεν πρέπει να μένουμε σε ανέξοδη παροχολογία. Αν υπάρχουν προτάσεις τεκμηριωμένες από αντιπολίτευση πρώτος θα τις συζητήσω. Είμαστε έτοιμοι να διορθώσουμε κάτι αν υπάρχει». Ο Τσίπρας ακούω, δεν το ξέρω ακόμα, ότι ετοιμάζει μπαράζ παροχών τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Έβρος: «Ακροδεξιά ρητορική»
«Δεν συνέβη τίποτα αξιοσημείωτο στον Έβρο. Κακώς η αντιπολίτευση υιοθέτησε ρητορική σόσιαλ μίντια, ρητορική κατεξοχήν ακροδεξιά» παρατήρησε. 

«Αυτοί που ήθελαν ανοιχτά σύνορα υιοθετούν ψεύτικο χάρτη βρετανικής εφημερίδας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Η κοίτη του Έβρου μετακινείται, όχι τα σύνορα. Δεν μπήκαν τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για τεχνικά ζητήματα» εξήγησε. 

«Πρόθεσή μας είναι η Ελλάδα να ενισχύσει φράχτη και να χτίσει νέο. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, και θα το κάνουμε. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία ότι θα το κάνουμε». 

 «Ούτε ανασχηματισμός ούτε εκλογές»

«Εκλογές γιατί να κάνουμε και για ποιο λόγο; Επειδή προηγούμαστε;  έχουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας… Το κάνει γιατί δεν με θεωρεί τακτικιστή. Είναι ανεύθυνη η συζήτηση για εκλογές. Πήραμε εντολή τετραετίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. 
 
«Ούτε ανασχηματισμό βλέπω λόγο να κάνω. Κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει βηματισμό» διευκρίνισε ακόμα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr