Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ. – Για ποιούς μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου

0
95

Μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο, παρεμβαίνει δυναμικά, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό ενώ έχει φυλάξει και πυρομαχικά.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε για ποιες επιχειρήσεις μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου, ενώ επεκτείνεται και η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα του τουρισμού.

Πιο αναλυτικά: 

–  Μηδενίζουμε την προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. Εκείνες που καταγράφουν 50% του τζίρου τους το γ’ τρίμηνο του έτους. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή. Μισή προκαταβολή θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

– Εγκαινιάζουμε και τρίτο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. Σημαντική ένεση ρευστότητας. 7.000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα. 120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

– Επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα ΣΥΝ-εργασία επεκτείνεται και για τον Αύγουστο, και για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

– Οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

– Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε νωρίτερα ότι η οικονομική κρίση που βιώνουμε είναι πρωτοφανής «και δεν το κρύψαμε ποτέ» και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που έχει καταφέρει η κυβέρνηση είναι να αποτρέψει μια απότομη αύξηση της ανεργίας.

Το Κράτος, σημείωσε ο πρωθυπουργός, ανέλαβε το κόστος μισθοδοσίας του ιδιωτικού τομέα κάτι που όπως είπε πρέπει να είναι η «φαντασίωση» κάθε κεντροαριστερής κυβέρνησης. Δεν συζητάμε ποιες είναι οι δεξιές, οι αριστερές λύσεις, η προστασία απασχόλησης η πρώτη μας προτεραιότητα, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr