Μητσοτάκης για παιδικό καρκίνο: Η σημερινή μέρα αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή

0
20

«Τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής Ηλικίας (…) οφείλαμε να το κάνουμε και το κάναμε» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης για παιδικό καρκίνο: Η σημερινή μέρα αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή

Ανάρτηση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα παιδικού καρκίνου έκανε στο Facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή» τονίζει ο πρωθυπουργός. 
«Τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής Ηλικίας (…) Οφείλαμε να το κάνουμε. Και το κάναμε» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού αναλυτικά

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Είναι πολύ σκληρό όταν παιδιά αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, όμως το κάνουν με αισιοδοξία και πείσμα. Το δικό τους παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε. Nα σταθούμε δίπλα τους με όλες τις δυνάμεις μας.

»Τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής Ηλικίας. Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της ιατρικής κοινότητας, για την παρακολούθηση παιδιών και εφήβων με καρκίνο. Οφείλαμε να το κάνουμε. Και το κάναμε».

 

Κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο περίπου 400.000 παιδιά διαγιγνώσκονται με καρκίνο. Στην Ελλάδα οι ετήσιες νέες διαγνώσεις υπολογίζονται στις 300-350, με συχνότερες μορφές τις αιματολογικές κακοήθειες και τους όγκους εγκεφάλου, οι οποίες αντιμετωπίζονται σε επτά παιδιατρικές ογκολογικές μονάδες, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr