Μητσοτάκης για Εργατική Πρωτομαγιά: Τιμούμε τον κόσμο της εργασίας όχι με συνθήματα, αλλά με πράξεις

0
235

«Υποδεχόμαστε την εργατική Πρωτομαγιά με την εφαρμογή ενός μέτρου ουσίας για τους εργαζόμενους: την αύξηση της βασικής αμοιβής κατά 50 ευρώ τον μήνα, που σημαίνει έναν 15ο μισθό κάθε χρόνο. Και, ταυτόχρονα, την αύξηση του επιδόματος ανεργίας κατά 31 ευρώ τον μήνα», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του για την εργατική Πρωτομαγιά.

Και επισημαίνει: «Τώρα είναι η ώρα των πολιτών και κυρίως των πιο αδύναμων. Τιμούμε τον κόσμο της εργασίας όχι με συνθήματα, αλλά με πράξεις!»

Από σήμερα ισχύει η αύξηση του κατώτατου μισθού από 663 ευρώ στα 713.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι «τι πιο συμβολικό» από την αύξηση του κατώτατου μισθού την ημέρα της Πρωτομαγιάς. Τόνισε, δε, το κέρδος για τους εργαζόμενους σε ετήσια βάση, καθώς με την αύξηση αυτή θα είναι σαν να έχουν και 15ο μισθό.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2022 (2 % από 1ης Ιανουαρίου + 7,5 % από 1ης Μαΐου) είναι σωρευτικά 9,7 %. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 9η θέση ανάμεσα σε 21 χώρες της ΕΕ που έχουν νομοθετημένο κατώτατο μισθό, από την 11η που βρισκόταν ως τώρα. Συγκεκριμένα με την αύξηση κατά 7,5 % στα 831,8 ευρώ σε 12μηνη βάση, οι κατώτατες αποδοχές στη χώρα μας ανεβαίνουν στην κατάταξη κατά 2 θέσεις ξεπερνώντας την Πορτογαλία (822,5 ευρώ) και την Μάλτα (792,26 ευρώ).

Επίσης, από σήμερα ισχύουν οι τριετίες για τους εργαζόμενους ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας που έχουν συμπληρώσει πριν τις 14 Φεβρουαρίου του 2012.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr