Μητσοτάκης για ένταξη Αλβανίας στην ΕΕ: Μένουν ακόμη πολλά για την προστασία της μειονότητας

0
81

Μένουν ακόμη πολλά για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας όσον αφορά την ενταξιακή προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ διεμήνυσε σήμερα Τετάρτη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ πραγματοποιήθηκε ενόψει της αποψινής τηλεδιάσκεψης Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων. 

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, εφόσον εκπληρώσουν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην Αλβανία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γειτονική χώρα έχει κάνει βήματα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι μένουν ακόμη πολλά να γίνουν στο ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας και στο κράτος Δικαίου. 

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, καθώς η χώρα του ήταν η πρώτη που δήλωσε ενδιαφέρον  να μετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων. 

Παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν ο αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr