Μητσοτάκης από το Ζάγκρεμπ: Ασφάλεια και ανθρωπισμός το πρόταγμα της Ελλάδας στο μεταναστευτικό

0
192

Η θέση της Ελλάδας για το μεταναστευτικό εδράζεται μεταξύ ανθρωπισμού και ασφάλειας, στην φύλαξη των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, αλλά και στην ασφάλεια των ανθρώπων, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Κροάτη ομόλογό του, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Με την Κροατία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, είναι κοινό το όραμα για ασφάλεια και ευημερία στην βαλκανική χερσόνησο, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το μέλλον των δυτικών Βαλκανίων πρέπει να είναι στην ΕΕ.

Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Κροατίας και είμαι ικανοποιημένoς για την συμμετοχή της Κροατίας στο EUMED 9, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες έχουν πολλές ευκαιρίες να αναπτύξουν τις διμερείς σχέσεις.

«Προσβλέπουμε σε μια εξαιρετική τουριστική σεζόν και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι δύο χώρες πρωταγωνίστησαν στην ανάπτυξη το 2021. Κι αυτό μας επιτρέπει να στηρίζουμε τα νοικοκυριά απέναντι στο κύμα ακρίβειας» υπογράμμισε.

Οι σχέσεις Αθήνας και Ζάγκρεμπ είναι πολύ βελτιωμένες έπειτα από δύο μεταξύ μας συναντήσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, ξεκινώντας τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ευχαρίστησα τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη της Ελλάδας στην ένταξη της Κροατίας στην ευρωζώνη και στην ζώνη Σέγκεν, όπως και στην Med7.

Συζητήσαμε για τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και οι δύο υποστηρίζουμε την ειρήνη στην περιοχή.

Συζητήσαμε για το θέμα της ενεργειακής ακρίβειας και ανταλλάξαμε ιδέες για συγκράτηση τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την στάση της Ελάδας στο μεταναστευτικό που συγκραττεί τις εντάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να ξεσάσουν στην νοτιοανατολική ευρώπη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr