Μις Αγγλία 2019: Επιστρέφει ως γιατρός για να βοηθήσει τη Βρετανία εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού

0
99

Μία εστεμμένη ομορφιάς σταματά την ανθρωπιστική της δράση στο εξωτερικό και επιστρέφει στη Μεγάλη Βρετανία, αυτή τη φορά με την ιδιότητα της γιατρού, για να ενταχθεί το ιατρικό προσωπικό της χώρας και να βοηθήσει στην πανεθνική «μάχη» κατά του κορωνοϊού.

Η Bhasha Mukherjee, πρώην Μις Αγγλία, έκανε ένα μίνι διάλειμμα στην καριέρα της ως ειδικευόμενης γιατρού για να διαγωνιστεί στα καλλιστεία Μις Κόσμος 2019, εκπροσωπώντας τη Μεγάλη Βρετανία.      

Η ίδια, στη συνέχεια, δέχτηκε την πρόταση να γίνει πρέσβειρα ανθρωπιστικών οργανώσεων και σχεδίαζε να αφοσιωθεί στο έργο έως τον φετινό Αύγουστο, οπότε και θα επέστρεφε στο πεδίο της, την Ιατρική.  

«Προσκλήθηκα στην Αφρική, την Τουρκία, έπειτα την Ινδία, το Πακιστάν και άλλες χώρες της Ασίας ως πρέσβειρα διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων» εξηγεί η ίδια στο CNN.  

Στις αρχές Μαρτίου και ενώ βρισκόταν ήδη στην Ινδία για ένα μήνα εκ μέρους της Coventry Mercia Lions Club (οργάνωση για την ανάπτυξη κοινοτήτων, σχολείων και προστασίας εγκαταλελειμένων παιδιών), λάμβανε διαρκώς μηνύματα από τους συναδέλφους της στο νοσοκομείο όπου δούλευε που της μετέφεραν πόσο δυσοίωνη ήταν η κατάσταση στη χώρα της.    

Ενώ η κατάσταση στη Μεγάλη Βρετανία χειροτέρευε από μέρα σε μέρα, η 24χρονη επικοινώνησε με τη διοίκηση του Pilgrim Hospital στην ανατολική Αγγλία, εκφράζοντας την επιθυμία της να επιστρέψει για να συνδράμει στην τιτάνια προσπάθειά τους.  

Όπως παραδέχτηκε στο CNN, το θεωρούσε λάθος να δραστηριοποιείται για υποθέσεις των καλλιστείων, ακόμη και αν αυτές αφορούσαν ανθρωπιστικές δράσεις, ενώ χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν γύρω της και οι συνάδελφοί της υπέφεραν σχεδόν αβοήθητοι στα νοσοκομεία της πατρίδας.   «Όταν κάνεις όλη αυτή την ανθρωπιστική δουλειά στο εξωτερικό, εκπροσωπείς τα καλλιστεία, πρέπει να συνεχίσεις να φαίνεσαι όμορφη» λέει η ίδια προσθέτοντας πως πρόθεσή της ήταν να επιστρέψει στη χώρα της και να πιάσει αμέσως δουλειά.      

«Ένιωσα πως είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιήσω το πτυχίο μου και η καλύτερη συγκυρία να βοηθήσω από τον συγκεκριμένο τομέα τη χώρα μου στους καιρούς της μεγάλης ανάγκης» επιμένει.  

Η 24χρονη θα τεθεί σε αυτοπεριορισμό για περίπου δύο εβδομάδες ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο νοσοκομείο. Ειδικεύεται στην πνευμονολογία, όμως έχει θέσει εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης του νοσοκομείου, όπως αυτή κρίνει. 

Πηγή: CNN

Πηγή: skai.gr