Μήνυμα Τσίπρα: Όχι σε άστοχες δηλώσεις – Προς πειθαρχικό όργανο για τις παραφωνίες

0
41

Τη σύσταση «τετραμελούς επιτροπής δεοντολογίας», ουσιαστικά πειθαρχικού οργάνου, εισηγήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πρωινού Καφέ στην Κουμουνδούρου, υπό την προεδρία του, στον απόηχο των δηλώσεων Τσακαλώτου και Τζάκρη, αλλά και των αντεγκλήσεων Πολάκη με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό θα μετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ είναι ενδεικτικό ότι η επιτροπή θα έχει δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.

Η απόφαση για την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα θα παρθεί από το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο θα συνέλθει την προσεχή Δευτέρα.

Κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία («πρωινός καφές» και Προεδρείο ΚΟ) ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε τα δικά του αυστηρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες» που δεν πρέπει να αξιοποιούνται από τους πολιτικούς αντιπάλους ή τα φιλικά τους ΜΜΕ τις οποίες η κοινωνία «δεν μπορεί να ανεχθεί» 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, ταυτόχρονα με την ανάδειξη της εναλλακτικής πρότασης, είναι να βρεθεί δίπλα στους αγώνες των πολιτών.

«Ήδη διαγράφονται τρία σημαντικά μέτωπα κινητοποιήσεων στην υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό. Η αντιπολίτευση μας πρέπει να είναι δομική και καθολική, αλλά και η παρουσία μας διαρκής σε αυτά τα μέτωπα» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε με νόημα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη»

«Μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες για τη χώρα και τη κοινωνική πλειοψηφία απαιτείται από το σύνολο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αυξημένη προσοχή και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε λάθη επικοινωνίας αλλά και πολιτικής, τα οποία θολώνουν το στίγμα μας, τις συλλογικές μας αποφάσεις μας και δίνουν ευκαιρίες στην κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να βγουν από τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν φέρει τους εαυτούς τους και τη χώρα.
Και οφείλουμε προς αυτή τη κατεύθυνση να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικά και οργανωτικά μέτρα. Να αποφασίσουμε συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες, που θα τηρούνται από όλους. Και για όποιον τους παραβαίνει θα υπάρχουν κυρώσεις»..

«Και ταυτόχρονα», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, «είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, ώστε η διαφορετική άποψη να κατατίθεται στα συλλογικά όργανα και να αποφασίζουμε συλλογικά. Και να μη δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες. Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν».

«Η ευθύνη όλων μας δεν είναι πρωτίστως απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά απέναντι στην κοινωνία που με αποκλειστική ευθύνη και πάλι της ΝΔ μπαίνει εκ νέου σε βαθύτατη κρίση» σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναφορά Τσακαλώτου

Υπενθυμίζεται ότι σε άρθρο του στην ιστοσελίδα tvxs, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που πρόσφατα έχασε το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας από την κ. Αχτσιόγλου με απόφαση Τσίπρα, υποστήριξε –χωρίς να κατονομάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι «πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες».

Πολάκης: «Κατάμουτρα το απατεώνες!» στήριξη σε Τζάκρη

Σε απάντησή του προς τον κ. Τσακαλώτο μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του στο Facebook, ο κ. Πολάκης κάνει λόγο για «τρανταχτά παραδείγματα απατεώνων», και προσθέτει ότι «πρέπει κατά τη γνώμη μου να τους το φωνάζουμε δυνατά και κατάμουτρα!».

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη περί απάτριδος και διεθνιστή Μητσοτάκη προκάλεσαν σφοδρές εσωκομματικές αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η κ. Τζάκρη να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ωστόσο την αναπληρώτρια τομεάρχη Εξωτερικών υπερασπίστηκε και πάλι ο κ. Πολάκης. 
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr