Μήνυμα Κατσανιώτη στον απόδημο ελληνισμό για το Πάσχα

0
55

«Εσείς που βιώνετε τις Άγιες μέρες μακριά από την Πατρίδα, είστε εκείνοι που μεταφέρετε σε ολόκληρο τον κόσμο τη δόξα του Θεού και την πίστη των ανθρώπων», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών

«Στον σημερινό κόσμο των μεγάλων αλλαγών και των συνεχών προκλήσεων, η Ανάσταση του Θεανθρώπου σηματοδοτεί περισσότερο από ποτέ την ελπίδα, τη σωτηρία, την ίδια τη ζωή», αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, σε μήνυμά του προς τον απόδημο ελληνισμό για την εορτή του Πάσχα.

«Ο άνθρωπος, συμμετέχοντας με ευλάβεια στην Εβδομάδα των Παθών, βιώνει συμβολικά την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση και γίνεται μέτοχος της λυτρωτικής δύναμης του Αγίου και Ανέσπερου Φωτός», σημειώνει και προσθέτει: «Το Άγιο Πάσχα, η πιο λαμπρή εορτή της Ορθοδοξίας, αποτελεί κορυφαία στιγμή για την ελληνορθόδοξη παράδοση, την οποία οι Έλληνες τιμούμε όπου και αν βρισκόμαστε».

Ο κ. Κατσανιώτης τονίζει ότι «η πίστη -είτε ως η σχέση του καθενός με τα Θεία είτε ως το σύνολο των πανανθρώπινων αξιών που καθοδηγούν τη ζωή μας- έχει στη βάση της την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Και μπορεί η πραγματικότητα να απέχει ακόμη πολύ από αυτήν την πεποίθηση αλλά εμείς συνεχίζουμε να οραματιζόμαστε και να εργαζόμαστε για ένα πιο δίκαιο και πιο αισιόδοξο αύριο».

Όπως επισημαίνει, «συνοδοιπόροι» σε αυτήν την πορεία είναι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού.

«Εσείς διαφυλάσσετε και αναδεικνύετε τα ήθη και τα έθιμά μας, τη γλώσσα μας, την ελληνορθόδοξη πίστη μας. Εσείς, που βιώνετε τις Άγιες μέρες μακριά από την Πατρίδα, είστε εκείνοι που μεταφέρετε σε ολόκληρο τον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλών, εθνικοτήτων και συνόρων, τη δόξα του Θεού και την πίστη των ανθρώπων», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Το Πάσχα όμως, προσθέτει, «αποτελεί και μία γιορτή οικογενειακή, μία γιορτή που μοιραζόμαστε με συγγενείς και φίλους, έχοντας τη σπάνια ευκαιρία να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας και να επιβεβαιώσουμε τις σχέσεις μας. Όπως εσείς θα έρθετε κοντά με αγαπημένα πρόσωπα, έτσι και εμείς, μέσω αυτής της χαρμόσυνης αφορμής νιώθουμε ότι ερχόμαστε ξανά κοντά σας».

«Το Μεγάλο Σάββατο ολοκληρώνεται το έργο της Θείας Οικονομίας με την ανάσταση του Θεανθρώπου», αναφέρει και σημειώνει: «Το Άγιο Φως, το οποίο έχω την τιμή να παραλαμβάνω ως υφυπουργός Εξωτερικών από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων, μαρτυρά τη νίκη του Χριστού επί του έσχατου εχθρού».

«Το ορθόδοξο Πάσχα, αυτή η κλητή και αγία ημέρα, η εορτή εορτών και Πανήγυρις εστί Πανηγύρεων, όπως αναφέρει και η αναστάσιμη Ακολουθία, εορτάζεται με λαμπρότητα σε ολόκληρη τη γη», καταλήγει ο κ. Κατσανιώτης.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr