Μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα

0
29

Η αντιαεροπορική άμυνα έχει κινητοποιηθεί… Υπάρχει επίθεση με drones», ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα τουλάχιστον δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) πάνω από τη Σεβαστούπολη της Κριμαίας – την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014 -, ανέφερε ο κυβερνήτης Μιχαήλ Ραζβοζάεφ, προτρέποντας τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Η Σεβαστούπολη αποτελεί την έδρα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο για επίθεση με drones από αέρος και θαλάσσης εναντίον του λιμανιού της Σεβαστούπολης. Ως αντίποινα, είχε αναστείλει προσωρινά τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για την εξαγωγή σιτηρών.

«Η αντιαεροπορική άμυνα έχει κινητοποιηθεί… Υπάρχει επίθεση με drones», ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της Σεβαστούπολης. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ήδη καταρριφθεί δύο UAV. Όλες οι δυνάμεις και οι υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή», συμπλήρωσε ο Ραζβοζάεφ και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Η χερσόνησος της Κριμαίας ήταν ένα από τα ορμητήρια των ρωσικών δυνάμεων για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Έχει δεχθεί επίθεση αρκετές φορές, αλλά η πιο αξιοσημείωτη ήταν τον Αύγουστο, όταν διαδοχικές εκρήξεις κατέστρεψαν πολεμικά αεροσκάφη σε ναυτική βάση της Ρωσίας.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr