Μεξικό: Στα 164 τα κρούσματα – Διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ για τα σύνορα

0
128

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στο Μεξικό ανήλθε χθες Πέμπτη σε 164, από 118 μία ημέρα νωρίτερα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, μία ημέρα αφού σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα.

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και των ΗΠΑ συζητούν την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στην προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανέφερε παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Δύο πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσαν πως οι περιορισμοί ίσως επιβληθούν από σήμερα Παρασκευή και θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που τέθηκαν εφαρμογή στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξήγησε ότι συζητά με τον Μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρδ «ισορροπημένα» μέτρα, τα οποία «θα προστατεύουν τους πολίτες μας από την περαιτέρω διάδοση» του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, αλλά παράλληλα και το διμερές εμπόριο. «Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να δώσουμε προτεραιότητα» στη συνέχιση «των σημαντικών εμπορικών συναλλαγών μας», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr