Μεξικό: Ο coronavirus έπληξε την Corona beer! Στoπ στην παραγωγή λόγω κορωνοϊού

0
102

Η γνωστή μεξικανική μπίρα Corona ήταν το επόμενο… θύμα του κορωνοϊού. Η μπίρα, της οποίας η ονομασία μοιάζει με την ονομασία του κορωνοϊού (coronavirus), με αποτέλεσμα να υπάρξουν και σχετικές διαφημίσεις, δεν θα συνεχίσει να παράγεται προσώρας…

Όπως αναφέρει το Reuters, η ζυθοποιία Grupo Modelo ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της Corona και άλλων εμπορικών σημάτων που εξάγονται σε 180 χώρες, αφού οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες κηρύχθηκαν από τη μεξικανική κυβέρνηση ως μη βασικές με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η μεξικανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία και διέταξε την αναστολή μη βασικών δραστηριοτήτων, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα υπερέβη τα 1.000. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 1.510 περιπτώσεις και 50 θάνατοι. 

Η ζυθοποιία διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της ότι η αναστολή παραγωγής θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή και ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μείωση της παραγωγής σε επίπεδο στο οποίο θα μπορούσε η παραγωγή να ξαναρχίσει μόλις αρθεί η απαγόρευση.

“Εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κρίνει σκόπιμο να εκδώσει κάποια διευκρίνιση επιβεβαιώνοντας την μπίρα ως αγροτοβιομηχανικό προϊόν, στην Grupo Modelo είμαστε έτοιμοι να εκτελέσουμε ένα σχέδιο με πάνω από το 75% του προσωπικού μας να εργάζεται από το σπίτι και ταυτόχρονα με εγγυημένη την παραγωγή μπύρας” ανέφερε η  ανακοίνωση. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr