Μετά τη Ζιμπάμπουε σε πληθωρισμό η Τουρκία – «Πίστη και θα μειωθεί», λέει ο υπουργός Οικονομικών

0
79

Επτά κρεμμύδια, ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδας, αγοράζει πολίτης από λαϊκή αγορά της Τουρκίας και λέει στην κάμερα του Fox Haber, ότι η τσέπη του έχει «καεί».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Birgun, έχει στο πρωτοσέλιδό της τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να τσουλάει ένα καρότσι σούπερ μάρκετ και υπολόγισε ακριβώς πόσο ανατιμήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο τα προϊόντα που υπάρχουν μέσα.

Ο πληθωρισμός στη χώρα, άγγιξε υψηλό 20 ετών, φτάνοντας στο 61,14% το Μάρτιο και πλέον, όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης, η Τουρκία είναι πλέον η δεύτερη σε πληθωρισμό παγκοσμίως με πρώτη τη Ζιμπάμπουε.

Ο υπουργός Οικονομικών, Νουρεντίν Νεμπατί, υποσχέθηκε να μειωθεί ο πληθωρισμός με … πίστη, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη.

«Στα τέλη του έτους περιμένουμε ένα λογικό ποσοστό πληθωρισμού, στα πλαίσια που εμείς σχεδιάζουμε. Θα ζήσουμε μείωση πληθωρισμού. Είναι δύσκολη περίοδος, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, γνωρίζουμε πως μας προκαλεί εκνευρισμό, μας τσιτώνει. Όμως ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Με πίστη, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη», ο Νεμπατί.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr