Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και στην Κύπρο – 25 νέα περιστατικά 

0
63

Είκοσι πέντε νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του κυπριακού Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1.850 εργαστηριακών διαγνώσεων.
 
Σε ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι από ιδιωτική πρωτοβουλία εντοπίστηκε ένα άτομο, το οποίο επέστρεψε από Ελλάδα και υποβλήθηκε ιδιωτικά σε εργαστηριακή εξέταση, ενώ από το πρόγραμμα 10.000 εργαζομένων εντοπίστηκε μια γυναίκα από τη Βουλγαρία, που ήρθε στις 25/7 στην Κύπρο με αρνητικό τεστ.
 
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε την εξέταση πριν εργοδοτηθεί σε ξενοδοχειακή μονάδα στην Επαρχία Αμμοχώστου, μετά από αίτημα του εργοδότη της.
 
Εξάλλου, εντοπίστηκαν άλλα δύο άτομα που είχαν συμπτώματα και παραπέμφθηκαν από τον Προσωπικό τους Ιατρό στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας, καθώς επίσης ένα άτομο που ήρθε στην Κύπρο από Βηρυτό.
 
Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης εντοπίστηκαν 9 κρούσματα, τα οποία είχαν επαφή με άτομο που διαγνώστηκε στις 28/7 και συγκεκριμένα Ουκρανή, που διαμένει στη Λεμεσό.
 
Επιπλέον, 5 άτομα μετά από επαφή με κρούσμα, που εντοπίστηκε χθες και που εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία στην Λεμεσό.

Σύμφωνα με πάντα με το Υπουργείο Υγείας εντοπίστηκε, επίσης, ένα κρούσμα το οποίο είχε επαφή με άτομο που διαγνώστηκε στις 29/7 από την Λεμεσό και πέντε άτομα που είχαν επαφή με κρούσμα που είχε έρθει από τις ΗΠΑ. 

Πηγή: sigmalive.com
 

 

Πηγή: skai.gr