Με τη Ζέτα Δούκα επικοινώνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η ανοιχτή επιστολή της

0
17

Την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας εξέφρασε στη Ζέτα Δούκα η σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη Κύρα Κάπη.

Προηγήθηκε ανοιχτή επιστολή της ηθοποιού προς τον πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία τους ζητούσε να πάρουν θέση υπέρ θυμάτων κακοποίησης που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.

«Με όλο το σεβασμό στα αξιώματα και στα πρόσωπά σας, παρακαλούμε θερμά όπως πάρετε σαφή και καταλυτική θέση απέναντι σε αυτά τα γεγονότα, υποδεικνύοντας ένα κράτος δικαίου όπου όλοι οι πολίτες έχουμε δικαίωμα στην αλήθεια, την ισότητα και την προστασία των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων», ανέφερε η κ. Δούκα στην ανοιχτή της επιστολή.

Στη συνέχεια η ηθοποιός ενημέρωσε μέσω Instagram ότι της τηλεφώνησε η κ. Κάπη.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ζέτας Δούκα:

«Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ανοιχτή επιστολή που ανάρτησα προς τον ίδιο και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου μέσω της συμβούλου του κ. Κύρας Κάπη. Μου μεταφέρθηκε η πλήρης υποστήριξη του πρωθυπουργού στον αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή βίας, καθώς και το γεγονός πως έχει ήδη δοθεί εντολή στο υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στον κ. Γιατρομανωλάκη, να προβεί στη θέσπιση κώδικα δεοντολογίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων στον χώρο του Πολιτισμού.

Από την πλευρά μου επεσήμανα ότι, εκτός των παραπάνω, πρέπει επειγόντως να υπάρξει άμεση ευαισθητοποίηση και δυναμική παρέμβαση σύσσωμης της Πολιτείας και των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου να τύχουν πλήρους διερεύνησης τα καταγγελλόμενα αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρους ανηλίκων ή νεαρών ατόμων, ακόμη κι αν αυτά έχουν τυπικώς παραγραφεί εξαιτίας του υπάρχοντος νομοθετικού μας πλαισίου, το οποίο χρήζει εκσυγχρονισμού σε αυτό το πεδίο.

Είναι σημαντικό να αισθανθούν τα θύματα τέτοιων ειδεχθών πράξεων, τα οποία ακόμη φοβούνται να βγουν να μιλήσουν, ότι η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει.

Η κ. Κάπη με διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει το σύνολο της συνομιλίας μας στον πρωθυπουργό».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr