Με τη στήριξη του Νίκου Παππά στον β γύρο ο Στέφανος Κασσελάκης – Debate για το debate

0
4

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου οδεύουν στον β’ γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ με εννέα μονάδες διαφορά μεταξύ τους και βάζουν στο τραπέζι όλα τους τα όπλα, δίνοντας «μάχη» για την ηγεσία.

Η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό έχει φέρει ανατροπές και οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ραγδαίες.

Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου οδεύουν στον β’ γύρο των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ με εννέα μονάδες διαφορά μεταξύ τους και βάζουν στο τραπέζι όλα τους τα όπλα, δίνοντας «μάχη» για την ηγεσία.

Το πρωί της Τρίτης ο Στέφανος Κασσελάκης είχε συνάντηση με τον Νίκο Παππά στη Βουλή. Λίγη ώρα αργότερα, από το περιστύλιο της Βουλής, ο Νίκος Παππάς εξέφρασε τη στήριξή του προς τον Στέφανο Κασσελάκη

«Το περιεχόμενο της συζητησης θα το δείτε στην κοινή δήλώση που θα εκδοθεί σε λίγο» είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στέφανε καλή δύναμη», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.

«Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση στο περιστύλιο εκδόθηκε και η κοινή ανακοίνωση στην οποία γίνεται μνεία στην εξωτερική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015-2019, ενώ προσδιορίζει και τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ «από την αριστερά ως το κέντρο».

Επιπλέον αναφέρεται ότι «από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης».

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει: «Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε:

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.

Ξανακερδίζουμε:

  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
  • τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη».

Debate για το debate

Εν τω μεταξύ, η διεξαγωγή debate μεταξύ Κασσελάκη και Αχτσιόγλου έχει γίνει πεδίο διαφωνίας μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων.

Η βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική της συνέντευξη ότι έχει ζητήσει από τους γραμματείς του κόμματος να γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη.

«Το ζήτησα από τους γραμματείς για να το ζητήσουν από τον κ. Κασσελάκη και να δούμε. Εγώ είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε να γίνει το debate, άλλωστε εγώ το ζήτησα» είπε η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

Η απάντηση του κ. Κασσελάκη ήταν αρνητική και δόθηκε μέσω Facebook: 

«Debate με τον Κ.Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.

Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το «μαζί» που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία.

Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία.»

Η κ. Αχτσιόγλου από την πλευρά της επέμεινε και ανταπάντησε: «Debate με τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης.

Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr