Με νικητή τα Παιδικά Χωριά SOS ολοκληρώθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου του Πανερυθραϊκού

0
38

Περίπου 1000 μικροί ποδοσφαιριστές, χωρίς διαιτητές, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να βοηθήσουν τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

Με νικητή τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας ολοκληρώθηκε το τουρνουά ποδοσφαίρου του Πανερυθραϊκού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου. Περίπου 1000 μικροί ποδοσφαιριστές ηλικίας 6-12 ετών από 25 σωματεία έλαβαν μέρος στο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε για 9η χρονιά, από την Παρασκευή 9 Ιουνίου έως την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Δημοτικό Στάδιο «Φώτης Βαρδαξής» της Νέας Ερυθραίας.

Φέτος, η διοργάνωση είχε έναν ξεχωριστό σκοπό καθώς αντί κόστους συμμετοχής, συγκεντρώθηκαν χρήματα σε έναν «φιλανθρωπικό κουμπαρά» για το σπουδαίο έργο που κάνουν τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας.

Παιδικά Χωριά SOS

«Για μας ήταν μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε τόσες ομάδες στις εγκαταστάσεις μας και να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, από τη μικρότερη ηλικία να παίξουν ποδόσφαιρο στο φυσικό χορτάρι. Η φιλοσοφία μου είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι μια Μεγάλη Γιορτή. Αυτο θέλω να μεταδώσουμε με τέτοιες ενέργειες και τέτοιου είδους event. Με αυτο τον τρόπο εγω πήρα την αμοιβή μου βλέποντας τα παιδιά να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και να παίζουν χαρούμενα και χαμογελαστά. Επίσης χαίρομαι που με αυτο τον τρόπο προσφέρουμε στον συνάνθρωπο και φέτος τα χρήματα θα δοθούν στα Παιδικά Χωριά SOS», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου κ. Τόνυ Αχαρονιάν

Παιδικά Χωριά SOS

Από την πλευρά του ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τα στελέχη του Πανερυθραϊκού Π.Σ. και ιδιαίτερα τον πρόεδρο τους κ. Τόνυ Αχαρονιάν για την υποστήριξή τους στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας. Θέλω να ενημερώσω ότι εκατοντάδες παιδιά μεγαλώνουν και υποστηρίζονται σε όλη την Ελλάδα για 40 χρόνια. Θέλω να συγχαρώ τους εκατοντάδες γονείς και τα παιδιά που συμμετείχαν σε αυτό το διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου στο γήπεδο του Πανερυθραϊκού με βασικό σκοπό το ευ αγωνίζεσθαι, το συναγωνίζεσθαι και όχι το ανταγωνίζεσθαι! Χωρίς διαιτητές, χωρίς νικητές και χαμένους γιατί στον αθλητισμό όλοι είναι νικητές. Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την υποστήριξή σας. Και του χρόνου!».

Παιδικά Χωριά SOS

Ο τεχνικός διευθυντής του Πανερυθραϊκού κ. Γιάννης Δημητρίου δήλωσε: «Η διοργάνωση αυτού του τουρνουά εχει γιορτινό χαρακτήρα, διότι το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή. Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, μην ξεχνάτε ότι είναι παιχνίδι. Η προσφορά είναι από όλους μας και από το κάθε παιδί της κάθε ομάδας που συμμετείχε ξεχωριστά».

Παιδικά Χωριά SOS

 
Οι παιδικές ποδοσφαιρικές ομάδες που συμμετείχαν:
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΠΣ, ΑΕ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ, COERVER, ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΩΡΩΠΟΣ, ΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, JUVENTUS, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΑΣΩΝ ΙΛΙΟΥ, ΟΣΦΠ ΒΟΥΛΑΣ, ΕΡΜΗΣ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΟΣΦΠ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ, MAROYSSI CITY, ΘΗΣΕΑΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΑΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS
Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες:

  • Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της,
  • Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και
  • Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.
     

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr