Μαραθώνιος της Βοστώνης: Σήμερα η διοργάνωση, 10 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση

0
27

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Ελιούντ Κιπτσόγκε είναι ο κορυφαίος μεταξύ των αστεριών που θα τρέξουν φέτος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης

Ο 127ος μαραθώνιος της Βοστώνης πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδας μέσα σε κλίμα συγκίνησης καθώς το Σάββατο συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση των αδερφών Τσαρνάεφ με τρεις νεκρούς και περισσότερους από 260 τραυματίες – πολλοί από του οποίους ακρωτηριάστηκαν.

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Ελιούντ Κιπτσόγκε είναι ο κορυφαίος μεταξύ των αστεριών που θα τρέξουν φέτος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Κιπτσόγκε, έγινε ο πρώτος που έτρεξε ανεπίσημα σε Μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες το 2019. Τώρα στοχεύει να προσθέσει έναν τίτλο στο ντεμπούτο του στον αγώνα της Βοστώνης.

Θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση από τους συμπατριώτες του Κενυάτες, τον υπερασπιστή του Έβανς Τσεμπέτ και τον νικητή του 2021 Μπένσον Κιπρούτο, καθώς και τον Αιθίοπα Λιλία Ντεσίσα, τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2019 που κέρδισε τη Βοστώνη το 2015 και το 2013.

Εμπνευσμένος από την επιτυχία του πρώτου μαραθωνίου, εκείνου των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα, ο Μαραθώνιος της Βοστώνης διεξάχθηκε για πρώτη φορά το 1897. Αυτό τον καθιστά την παλαιότερη ετήσια διοργάνωση μαραθωνίου στον κόσμο, ενώ είναι και μία από τις γνωστότερες. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr