Μανώλης Σφακιανάκης στο skai.gr για τα διαδικτυακά «παιχνίδια θανάτου»: Είναι ρωσική ρουλέτα -Τι να κάνουν οι γονείς

0
227

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Πονοκέφαλο στους γονείς έχουν δημιουργήσει τα «παιχνίδια θανάτου» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο καθώς δεν είναι λίγα τα παιδιά που χάνουν ακόμη και τη ζωή τους για λίγα like.

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιχνίδια πρόκλησης όπως αποκαλούνται στα μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης,  ενθαρρύνουν τους νέους ακόμη και να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους για κάποια λεπτά και κατόπιν να ανεβάσουν το βίντεο στο σάιτ του εκάστοτε παιχνιδιού.

Οι πράξεις αυτές μπορούν να προκαλέσουν στην καλύτερη λιποθυμία ενώ στη χειρότερη μέχρι και μόνιμες βλάβες ακόμη και τον θάνατο.

“Χτυπάμε SOS καμπανάκι, τα παιχνίδια θανάτου που έχουν βγει για μένα δεν είναι παιχνίδια είναι ρωσική ρουλέτα” λέει μιλώντας στο skai.gr o Μανώλης Σφακιανάκης πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφαλειας CSI ενώ όπως λέει χαρακτηριστικά “οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, πρέπει να μιλάνε, πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους γονείς και να τους λένε τα πάντα όλα και πάνω από όλα να βλέπουν και να ξέρουν τι κάνουν και τι παίζουν. Είναι αδιανόητο το παιδί να παίζει με τον θάνατο “.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr