Μακρόν: Τηλεφωνικές επικοινωνίες με Σολτς, Τζονσον και Ζελένσκι

0
56

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζονσον και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Όπως ανακοινώθηκε επίσης ο Εμάνουελ Μακρόν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Υπηρεσίας για την Ατομική Ενέργεια (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Γκρόσι.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας αναφέρεται ότι ο Εμάνουελ Μακρόν καταδίκασε τις στρατιωτικές ενέργειες κατά πυρηνικών μονάδων στην Ουκρανία και ότι τόσο η Γαλλία όσο και οι διεθνείς εταίροι της ζήτησαν να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει άμεσα τις παράνομες και επικίνδυνες στρατιωτικές ενέργειες της ούτως ώστε να καταστεί εφικτός ο πλήρης έλεγχος από τις ουκρανικές κρατικές αρχές όλων των εγκαταστάσεων ατομικής ενέργειας στο έδαφος της Ουκρανίας, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr