Μαίνονται οι φωτιές σε Φθιώτιδα και Ρόδο 

0
172

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Δευτέρα στο Λογγίτσι Στυλίδας. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν η δύσβατη περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο της κατάσβεσης μετέχουν περισσότερα από 25 οχήματα, πάνω από 100 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και τη Λιβαδειά. 

 Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά στη Ρόδο. Αργά χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά, καθώς πολύ κοντά, σε δύσβατη περιοχή, υπάρχει εστία που δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί χθες, κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

 Στο σημείο παρέμειναν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές με μηχανήματα προκειμένου να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς προς τον οικισμό. 

 Σε ύφεση είναι – σύμφωνα με την πυροσβεστική – η φωτιά που εκδηλώθηκε εχθές το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση, στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Αργά χθες το βράδυ επέστρεψαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί, για προληπτικούς λόγους.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στα Λαγυνά Έβρου 

Κυβερνητικό κλιμάκιο θα βρίσκεται σήμερα στην Πάτρα, προκειμένου -σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση- να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά στην Αιγιαλεία αλλά και να αξιολογηθούν τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης των πληγέντων.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr