Μάικλ Δουκάκης: Για την Ελλάδα πολύ θετική εξέλιξη η εκλογή Μπάιντεν – Διαταραγμένος ο Τραμπ

0
59

Το πιθανότερο είναι να εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν, αν και θα είναι δύσκολη η διακυβέρνηση του, επισήμανε ο Ελληνοαμερικανός πρώην υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ και πρώην Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Michael Dukakis συζητώντας με  τον Γενικό Διευθυντή του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητή Γιώργο Παγουλάτο, και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Dukakis Center του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, David Wisner. Ο Michael Dukakis χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ έναν πολύ διαταραγμένο τύπο που έχει όμως την ικανότητα να συνδέεται με τους ανθρώπους. Ο Dukakis εμφανίστηκε απαισιόδοξος και είπε πως εκτιμά ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι εξαιρετικά δύσκολα. 

Ο Michael Dukakis είπε πως για την Ελλάδα θα είναι πολύ θετική εξέλιξη η εκλογή Μπάιντεν γιατί ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν πάντα κοντά στους Ελληνοαμερικάνους και τους Έλληνες.

Ο Γιώργος Παγουλάτος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει το κύρος της χώρας που έχει «ήπια ισχύ» και ρώτησε τον Μichael Dukakis αν αυτό μπορεί να ανακτηθεί. Ο Dukakis απάντησε πως με πρόεδρο τον μετριοπαθή, κεντρώο Τζο Μπάιντεν η Αμερική θα αλλάξει προς το καλό γιατί είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία. Για τον Τραμπ είπε πως περνάει μία ιδεολογική κόκκινη γραμμή, τον χαρακτήρισε «παθολογικό ψεύτη» και «διεφθαρμένο», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο Τζο Μπάιντεν θα καταφέρει να συσπειρώσει τους μετριοπαθείς Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους απέναντι στα μεγάλα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας.

«Δεν ξέρω καν τι πιστεύει ο Τραμπ εκτός από την επιθυμία του να μείνει στην κυβέρνηση. Αμφιβάλλω αν υπάρχει φιλοσοφία ή ιδεολογία  ποιες είναι οι προτεραιότητες του, δεν υπάρχει λογική σε αυτά που κάνει» τόνισε ο Dukakis.

Ο Dukakis επισήμανε πως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στις ΗΠΑ είναι η διαφθορά. Όπως είπε, είχε εκλείψει αλλά επανήλθε με τον Ντόναλντ Τραμπ, και τώρα ο βάλτος γίνεται όλο και πιο βαθύς.

«Κατευθυνόμαστε σε έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, μάλλον με την Κίνα, νόμιζα ότι το έχουμε αφήσει πίσω μας αλλά να ξαναέρχεται. Δεν έχουμε χρόνο για άλλον ένα Ψυχρό Πόλεμο, έχουμε υπαρξιακά ζητήματα να αντιμετωπίσουμε,» είπε ο Dukakis αναφερόμενος στη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα αλλά στο Ιράν. Χαρακτήρισε τη συμφωνία που είχε πετύχει ο Μπαράκ Ομπάμα με την Τεχεράνη ό,τι πιο αποτελεσματικό έχει δει τα τελευταία χρόνια.
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr