Μαδρίτη: Κάθε 15 λεπτά ένας νεκρός από τον κορωνοϊό μεταφέρεται στο κρεματόριο

0
100

Κάθε 15 λεπτά περίπου, ένας νεκρός από τον φονικό ιό μεταφέρεται  στο κρεματόριο του νεκροταφείου La Almudena της Μαδρίτης.

Ο πατέρας Εντουάρ, ένας καθολικός ιερέας, βγαίνει από το κτίριο για να χαιρετήσει τα μέλη της οικογένειας που έχουν έρθει να αποχαιρετήσουν το νεκρό. 

Η τελετή, με τις ευλογίες και τις προσευχές, διαρκεί μόλις πέντε λεπτά. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει κανένας συγγενής κατά τη διάρκεια της ταφής. Δεν υπάρχει πια χρόνος για να πουν το τελευταίο αντίο όπως θα ήθελαν. Αποχαιρετούν τους αγαπημένους τους από απόσταση λίγο πριν μεταφερθούν για ταφή.

Είναι μια παράξενη εικόνα, ακόμη και για ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία της Δυτικής Ευρώπης.

Αυτή είναι η κατάσταση διαχείρισης του πένθους, στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού στην Ισπανί.

«Το βλέπεις στα πρόσωπά τους, ο μεγάλος πόνος», λέει ο πατέρας Εντουάρ. Όχι μόνο έχασαν ένα αγαπημένο τους, πρέπει να πουν αντίο κάτω από αυτές της συνθήκες. 

Με τις εκκλησίες κλειστές σε εθνικό επίπεδο, αυτό είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου ο πληθυσμός της Καθολικής πλειοψηφίας στην Ισπανία μπορεί να δει έναν ιερέα αυτοπροσώπως.

Η Ισπανία έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη. Η Μαδρίτη είναι το επίκεντρο της πανδημίας, που αντιπροσωπεύει το 40% των θανάτων στην Ισπανία. Δεδομένου ότι τα νεκροτομεία της πόλης δεν είναι σε θέση να χειριστούν τον όγκο των σωμάτων, χρησιμοποιούνται δύο παγοδρόμια ως προσωρινά νεκροτομεία. Τα νεκροταφεία λένε ότι θάβουν δύο ή τρεις φορές περισσότερους ανθρώπους, από το συνηθισμένο.
 

Πηγή: CNN

Πηγή: skai.gr