Λονδίνο: Πολύ χαμηλός πλέον ο βαθμός μετάδοσης του κορωνοϊού

0
81

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο αριθμός των πολιτών που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό κάθε μέρα στο Λονδίνο έχει μειωθεί στους 24, σύμφωνα με νεότερη μελέτη από την υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας και τη Μονάδα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Αντίθετα, στη βορειοανατολική Αγγλία υπολογίζεται ότι καθημερινώς προκύπτουν 4.000 νέα κρούσματα.

Τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι η μέση τιμή R, ο ρυθμός αναπαραγωγής του κορωνοϊού, βρίσκεται στο 0,75 συνολικά στην Αγγλία.

Στο Λονδίνο έχει πέσει στο 0,4, που σημαίνει ότι κάθε δέκα άνθρωποι που προσβάλλονται είναι πιθανό να μεταδώσουν τον ιό σε ακόμα τέσσερις. Στη ΒΑ Αγγλία η τιμή είναι στο 0,8.

Πλέον στη βρετανική πρωτεύουσα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων υπολογίζεται ότι μειώνεται στο μισό κάθε τρεισήμισι ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι δυνητικά ο ιός θα μπορούσε να εξαλειφθεί από το Λονδίνο σε δύο εβδομάδες.

Στην κορύφωση της πανδημίας για την πρωτεύουσα υπήρχαν πάνω από 200.000 προσβαλλόμενοι πολίτες την ημέρα, αναφέρει η μελέτη.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 6,5 εκατομμύρια κάτοικοι της Αγγλίας έχουν προσβληθεί από τον ιό, με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών δίχως συμπτώματα.

Με βάση αυτόν τον υπολογισμό, ο βαθμός θνησιμότητας του ιού είναι 0,63%, δηλαδή καταλήγει ένας στους 160 φορείς.
 

Πηγή: skai.gr