Λίβανος: Ένας νεκρός και επτά τραυματίες στη διάρκεια συγκρούσεων σε παλαιστινιακό καταυλισμό

0
14

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, τα όπλα σίγησαν την αυγή όμως σποραδικά πυρά εξακολουθούσαν να ακούγονται σήμερα το πρωί

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων Άιν αλ-Χίλουα, στον νότιο Λίβανο, δήλωσε σήμερα Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Στις συγκρούσεις αντιπαρατέθηκαν η Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και ισλαμικές οργανώσεις σε αυτό τον καταυλισμό, τον μεγαλύτερο του Λιβάνου, όπου η κυβέρνηση δεν ασκεί την εξουσία της, διευκρίνισε αξιωματούχος της Φάταχ, ο Μουνίρ αλ-Μάκνταχ.

Συγκρούσεις ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες ξεσπούν συχνά στον Άιν αλ-Χίλουα όπου ζουν 54.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, στους οποίους προστίθενται και άλλοι Παλαιστίνιοι που διέφυγαν από τον πόλεμο στη Συρία.

“Χρησιμοποιούμε το σύνολο των παλαιστινιακών δυνάμεων προκειμένου να θέσουμε τέλος στις συγκρούσεις”, δήλωσε ο Μ. αλ-Μάκνταχ, διευκρινίζοντας πως “είναι σε εξέλιξη συναντήσεις” προς αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, τα όπλα σίγησαν την αυγή όμως σποραδικά πυρά εξακολουθούσαν να ακούγονται σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση στον καταυλισμό είναι τεταμένη, με ενόπλους να αναπτύσσονται στα στενά του και τα σχολεία της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) να είναι κλειστά σήμερα.

Βάσει πολύχρονης συμφωνίας, ο στρατός δεν εισέρχεται στους παλαιστινιακούς καταυλισμούς, όπου η ασφάλεια διασφαλίζεται από τις παλαιστινιακές παρατάξεις.

Κατά συνέπεια, υπάρχουν ζώνες όπου δεν ισχύει ο νόμος μέσα στους καταυλισμούς — ο Άιν αλ-Χίλουα είναι γνωστό ότι έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν εξτρεμιστές και καταζητούμενους.

Περισσότεροι από 450.000 Παλαιστίνιοι έχουν καταγραφεί ως πρόσφυγες στον Λίβανο, σύμφωνα με την Unrwa.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr