Λιβάνιος σε ΣΚΑΪ 100,3 για ηλεκτρονικά πιστοποιητικά: 7 εκατ. λιγότερες επισκέψεις σε Δήμους-ΚΕΠ

0
102

Η πανδημία αποτέλεσε τον καταλύτη για να γίνουν πιο γρήγορα κάποιες μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος για την ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Εύα Αντωνοπούλου, ο κ. Λιβάνιος τόνισε ότι «με την ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών μειώνουν κατά περίπου επτά (7) εκατομμύρια ετησίως, τις επισκέψεις πολιτών στα γκισέ των Δήμων και των ΚΕΠ».

«Κάθε πολίτης θα έχει πλέον τη δυνατότητα μπαίνοντας στον ιστότοπο reg.services.gov.gr και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς από το taxis σε λιγότερο από 2’ λεπτά να έχει στον υπολογιστή του σε πρώτη φάση τρία πιστοποιητικά: Πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται πια η φυσική παρουσία στα ΚΕΠ, που συνεπάγεται κάθε είδους ταλαιπωρία» σημείωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε ότι  «επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων, ενώ βελτιώνεται και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Έως το τέλος Ιουνίου θα ακολουθήσουν οι ληξιαρχικές πράξεις γάμου, συμφώνου συμβίωσης, γέννησης και θανάτου, προκειμένου να σταματήσει οριστικά η ταλαιπωρία για όσους και όσες έχουν χάσει δικό τους άνθρωπο. «Τελικός στόχος είναι η on line πρόσβαση για όλα τα πιστοποιητικά, ώστε να μη χρειάζεται από τα ΚΕΠ η έκδοση κανενός πιστοποιητικού» επισήμανε ο κ. Λιβάνιος.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr