Λαβρόφ: Ο πόλεμος μεταξύ Δύσης- Ρωσίας δεν είναι πλέον υβριδικός, αλλά πραγματικός

0
12

«Όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε ότι αυτός δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός, η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας,» τόνισε ο υπ. Εξωτερικών της χώρας

Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όταν μιλάμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε ότι αυτός δεν είναι πλέον ένας υβριδικός πόλεμος, αλλά ένας πραγματικός, η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας, προσπαθώντας να καταστρέψει ό,τι ρωσικό υπάρχει: τη γλώσσα  και τον πολιτισμό που υπάρχει στην Ουκρανία εδώ και αιώνες, και απαγορεύει στους ανθρώπους να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μετά τις συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor.

«Στην Ουκρανία, όλα αυτά είναι κοινή πρακτική. Τόσο ο πρώην πρόεδρος (της Ουκρανίας) Ποροσένκο όσο και ο νυν Ζελένσκι, εξελέγησαν έχοντας ως σύνθημα την ειρήνη και αμέσως μετά την εκλογή τους μετατράπηκαν σε πρόεδρους πολέμου, Ρωσοφοβικούς προέδρους», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η Ουκρανία έχει υιοθετήσει νόμους που απαγορεύουν εκπαίδευση στα ρωσικά, μέσα ενημέρωσης στα ρωσικά, νόμους που ακόμη και στην πραγματικότητα απαγορεύουν τη χρήση της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή. Οποιεσδήποτε πολιτιστικές επαφές που σχετίζονται με τη ρωσική γλώσσα απαγορεύονται. Και όλα αυτά υποστηρίζονται από τη Δύση», είπε ο Λαβρόφ.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr