Λ. Οικονόμου: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναγορεύουν τον Κουφοντίνα σε λαϊκό αγωνιστή

0
17

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Δηλητηριώδη βέλη κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις διαρκείς επιθέσεις κατά της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας περί αδικαιολόγητου αυταρχισμού, εκτόξευσε από τη Βουλή, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, με φόντο την εγκληματικότητα αλλά και την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

«Πετροβολείτε με κάθε ευκαιρία τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Στελέχη σας πρωταγωνιστούν σε δίκτυο υποστήριξης στον Κουφοντίνα, αναγορεύοντάς τον σε λαϊκό αγωνιστή. Ομνύετε υπέρ των καταληψιών. Χαρακτηρίζετε αστυνομοκρατία στη δημοκρατική Ελλάδα την παρουσία ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ δίπλα στον πολίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Σπίρτζη (ΣΥΡΙΖΑ) για αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για κακομεταχείριση συλληφθέντων και ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στην ΕΛ.ΑΣ, δηλώνοντας ότι δεν είναι ανεκτά τέτοια φαινόμενα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε για επεισόδια πυροβολισμών και στηλιτεύοντας την απαγόρευση συναθροίσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδίδεται σε επιχείρηση καταστολής του κινήματος εναντίον των πολιτικών της, αδρανώντας στον τομέα πάταξης της εγκληματικότητας.

«Να μας πείτε τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος. Δεν γίνεται να αδειάζουν καλάζνικοφ μέσα στις γειτονιές κι εσείς να μας λέτε για το δόγμα νόμος και τάξη. Δεν είναι οι διαδηλωτές και οι συνδικαλιστές η δουλειά της αστυνομίας. Δεν είναι δουλειά του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να απαγορεύει συναθροίσεις. Δουλειά της αστυνομίας είναι να μην  αδειάζονται Καλάζνικοφ στις πλατείες της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Επικίνδυνη ανευθυνότητα και ακροβασίες καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Λευτέρης Οικονόμου,  αποκρούοντας κατηγορηματικά τα πυρά περί αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων παραβίασης δικαιωμάτων με πρόσχημα την πανδημία.

«Ακροβατείτε πολιτικά ανάμεσα στον αυτονόητο σεβασμό όλων μας, στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι και στην υποχρέωση να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, κλείνοντας το μάτι σε όσους αδιαφορούν επιδεικτικά για τους υγειονομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Διέψευσε, δε, τις κατηγορίες για αύξηση της εγκληματικότητα και κατέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, καταγράφεται μείωση 29,96% στις κλοπές, 29,66% στις κλοπές τροχοφόρων και  43,04% στις ληστείες στην επικράτεια.

«Αφού είμαστε κλεισμένοι σπίτια μας. Απόλυτα λογικό είναι να υπάρχει μείωση στη μικροεγκληματικότητα. Δεν έγινε από τη δράση της αστυνομίας», αντέτεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Πηγή: skai.gr