Κυβέρνηση για Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

0
39

Η κυβέρνηση ενημέρωσε την Άγκυρα – Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες επισημαίνεται

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως 80 περίπου μετανάστες κατέληξαν σε νησίδα στο ελληνικό τμήμα του Έβρου, υπογραμμίζοντας ότι ελληνικός στόχος είναι να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. 

Στην ανακοίνωσή της η υπηρεσιακή κυβέρνηση επισημαίνει ότι έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων.

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα» τονίζεται. 

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για τον Έβρο:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

»Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

»Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, μετά και το δεύτερο γύρο των εκλογών στη γείτονα που βρήκε νικητή τον Ταγίπ Ερντογάν.

Στον Έβρο, στρατός και συνοριοφύλακες έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Χρ. Νικολαΐδη, υπάρχει από χθές κινητικότητα. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr