ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα σε πλήρη συντονισμό με ΕΕ και ΝΑΤΟ – Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για τον ομαλό ανεφοδιασμό σε αέριο

0
209

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε ανάλυση της κατάστασης μετά τις χθεσινές ανησυχητικές εξελίξεις, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην ΕΕ και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ ως προς την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, η οποία συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Σχετικά με τους Έλληνες υπηκόους και τους ομογενείς μας στην Ουκρανία, οι ελληνικές αρχές στο Κίεβο και τη Μαριούπολη βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν την οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί.  

Τέλος, όσον αφορά την προμήθεια φυσικού αερίου, εξετάστηκαν όλα τα πιθανά σενάρια και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συνέχιση του ομαλού εφοδιασμού της χώρας.

Οικονόμου: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα εφοδιασμού φυσικού αερίου στη χώρα μας» επισήμανε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντζούνο και Χρήστο Κούτρα.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, ώστε να μην τεθεί εν κινδύνω η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα μας, σταθμίστηκαν όλα τα προβλήματα» και τόνισε ότι «η χώρα έχει προγραμματίσει μία σειρά από ενέργειες, ώστε να μην στερηθούμε φυσικό αέριο, είτε με το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), είτε με αλλαγή και τροποποίηση του μείγματος σε ό,τι αφορά στην παραγωγή. Δεν διαφαίνονται στον ορίζοντα προβλήματα σε ό,τι αφορά στην εφοδιαστική αλυσίδα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε ότι «οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, καθώς χθες βράδυ συνέβησαν ανησυχητικές εξελίξεις» στο μέτωπο Ρωσίας – Ουκρανίας, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η χώρα μας δεν είναι από εκείνες, που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα» από την κρίση, που εξελίσσεται στα Ρωσο – ουκρανικά σύνορα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr