Κυρανάκης: Αδιανόητο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τη ενδυνάμωση δικαιωμάτων ΑΜΕΑ

0
26

το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχή της Ίσης Μεταχείρισης για ΑμεΑ ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή

Ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αρχή της Ίσης Μεταχείρισης για ΑμεΑ. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, του οποίου εισηγητής ήταν ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, και παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα προβλέπει μεταξύ άλλων:

-Την πλήρη νομική κατοχύρωση της Αρχής της Ίσης Μεταχείρισης δίνοντας έτσι την δυνατότητα σε όλους τους πολίτες με αναπηρίες να έχουν πλέον νόμιμες αξιώσεις έναντι του Ελληνικού Κράτους σε περίπτωση που γίνονται θύματα διακρίσεων.

Κυρανάκης

Τη δωρεάν νομική βοήθεια για όλους τους πολίτες ΑμεΑ, ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων

-Τον ορισμό σε κάθε Δικαστήριο και Εισαγγελία της χώρας, Υπευθύνου προσβασιμότητας που θα εξασφαλίζει τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους.

-Την εξάλειψη υποτιμητικών και αναχρονιστικών όρων από όλους τους νομοθετικούς Κώδικες της χώρας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλα αυτά δεν δέχθηκε να ψηφίσει τις ευνοϊκές διατάξεις για τους ανθρώπους με αναπηρία παρά τα θετικά σχόλια των Ενώσεων και των εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος σε όλες τις συνεδριάσεις.

«Εγώ πραγματικά θα αισθανόμουν ντροπή και δε θα μπορούσα να κοιτάξω τους συνανθρώπους μου με αναπηρίες στα μάτια, αν δεν ψήφιζα την δωρεάν νομική βοήθεια για να έχουν αξιοπρεπή εκπροσώπηση στα ελληνικά δικαστήρια» σχολίασε ο κ. Κυρανάκης για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr