Κύπρος: 3,8% του πληθυσμού οι αιτούντες άσυλο – ΥΠΕΣ Κύπρου: ΜΚΟ και δικηγόροι θησαυρίζουν

0
97

Ο Κύπριος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κατήγγειλε στο ΡΙΚ πως ΜΚΟ και δικηγόροι «θησαυρίζουν» από παράτυπους μετανάστες που τους υποκινούν ώστε να πετύχουν νομιμοποίηση ή τουλάχιστον παράταση παραμονής στην Κύπρο. 

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη σκιά αποκαλύψεων του Sigmalive για πολυδαίδαλο κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών αλλά και των επεισοδίων που διαδραματίστηκαν έξω από Κέντρα Υποδοχής μεταναστών. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες ότι στο χωριό Χλώρακα αιτούντες άσυλο από συγκεκριμένη περιοχή γειτονικής χώρας, οι οποίοι κατά τα φαινόμενα διατηρούν στενούς δεσμούς με το ISIS, εμφανίζουν βίαιη και εγκληματική συμπεριφορά. 

Όπως ανέφερε ο κ. Νουρής ήδη οι αιτούντες άσυλο ανέρχονται στο 3,8% του πληθυσμού της Κύπρου και το 80% έρχονται μέσω Τουρκίας, με τους μετακινητές να εκμεταλλεύονται τους μετανάστες. 

«Έφτασαν στα αυτιά μας πληροφορίες και κατονομάστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα. Οι αρχές θα τα διερευνήσουν για να περιορίσουμε το φαινόμενο εκμετάλλευσης αυτών των ατόμων» είπε. 
 
Μάλιστα, ο Υπουργός έδωσε οδηγίες και ετοιμάζεται η υποδομή ώστε να γίνονται μαζικές αποστολές SMS σε ξένα κινητά κοντά στην περιοχή της Κύπρου, τα οποία και θα αποτρέπουν ξένους μετανάστες, αποκαλύπτοντάς τους τις πλεκτάνες των διακινητών. 

Πηγή: sigmalive.com
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr