Κρούσμα κορωνοϊού στην Εισαγγελία Αθηνών-19 υπάλληλοι σε κατ’οίκον περιορισμό

0
110

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού καταγράφηκε σε κτίριο της Εισαγγελίας Αθηνών. 

Συνολικά 19 υπάλληλοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. 

Η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί τους δικαστικούς επάλληλους να απέχουν την Κυριακή και την Δευτέρα από τα καθήκοντά τους.
Επίσης, η Ένωση ζητεί να απολυμανθεί ο χώρος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται.
 
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μετά από την ενημέρωση που είχαμε σήμερα, ότι ένας συνάδελφός μας που υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ συνεδρίασε εκτάκτως και με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του,

Καλεί όλους τους Δικαστικούς Υπαλλήλους που υπηρετούν στην πρώην Σχολή Ευελπίδων να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία, την Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, για λόγους προστασίας της υγείας τους.

Ζητάμε:

1. Να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

2. Να τροποποιηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο οι εργασίες που πρέπει να γίνονται, δηλαδή μόνο σε αυτές στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.

Το Δ.Σ. του ΣΔΥΑ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα, για να εκτιμήσει τα όποια νέα δεδομένα και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του».
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr