Κριτική Βρετανών γιατρών στην κυβέρνηση για το ορόσημο των 50.000 θανάτων από κορωνοϊό

0
34

Οι γιατροί της Βρετανίας προειδοποίησαν την κυβέρνηση Τζόνσον ότι οφείλει να διδαχθεί από τα λάθη που συνέβαλαν στο να σπάσει χθες το τραγικό ορόσημο των 50.000 θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύνδεσμος χαρακτήρισε την εξέλιξη ως «τρομερό κατηγορητήριο» κατά των πολιτικών της κυβέρνησης, με τον πρόεδρο του συνδέσμου Δρ Τσάαντ Νάγκπολ να δηλώνει ότι η χώρα έχει φτάσει σε ένα σημείο όπου δεν έπρεπε να βρεθεί.

«Τον Μάρτιο ο (ιατρικός διευθυντής του εθνικού συστήματος υγείας) καθηγητής Στίβεν Πόουις είπε ότι αν το κοινό τηρούσε το εθνικό lockdown ο συνολικός απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να κρατηθεί κάτω από τις 20.000. Τα σημερινά στοιχεία συνιστούν ένα τρομερό κατηγορητήριο για την κακή προετοιμασία, την κακή οργάνωση από την κυβέρνηση, τα ανεπαρκή μέτρα ελέγχου της λοίμωξης, που συνοδεύονταν από αργοπορημένα μηνύματα για το κοινό τα οποία συχνά προκαλούσαν σύγχυση», είπε κ Δρ Νάγκπολ.

Την Τετάρτη το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμα 595 θανάτους από COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 50.365.

Σήμερα, εξάλλου, ανακοινώθηκε πως οι ασθενείς που το Σεπτέμβριο περίμεναν έναρξη θεραπείας για διάφορες νόσους σε δημόσια νοσοκομεία της Αγγλίας επί περισσότερο από 52 εβδομάδες ήταν 139.545.

Πρόκειται για τον υψηλοί αντίστοιχο αριθμό από το Σεπτέμβριο του 2008.

Πηγή: skai.gr