Κρεμλίνο: Επιβεβαιώνει το λόγο που κρατήθηκε ο Μακρόν σε απόσταση από τον Πούτιν

0
171

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κρατήθηκε σε απόσταση από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα επειδή ο Γάλλος ηγέτης αρνήθηκε να κάνει τεστ COVID-19 πριν από τη συνάντησή τους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι κατανοεί τη γαλλική θέση και οι αποφάσεις πάρθηκαν από την ανάγκη προστασίας του Ρώσου προέδρου στη συνάντηση και για το λόγο αυτό οι δυο ηγέτες κάθισαν στα απέναντι άκρα ενός τραπεζιού μήκους 4 μέτρων.

Σημείωσε ότι αυτό δεν αφορούσε πολιτική και δεν είχε επηρεάσει τις συνομιλίες.

Παρατηρητές έμειναν έκπληκτοι από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, όπου Μακρόν και Πούτιν κάθονταν στις αντίθετες πλευρές ενός μήκους 4 μέτρων τραπεζιού, προκειμένου να συζητήσουν την ουκρανική κρίση τη Δευτέρα, με ορισμένους διπλωμάτες και άλλους να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν ενδεχομένως ήθελε να στείλει ένα διπλωματικό μήνυμα.

Όμως, οι δύο πηγές, που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλου του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, είπαν στο Ρόιτερς ότι δόθηκε στον Μακρόν μια επιλογή: είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμανε όχι χειραψίες και (να καθίσει) σε ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου», είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας, εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Ένας εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Ρόιτερς για να σχολιάσει σχετικά.

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή είπε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr