Κρέμασαν και έκαψαν ομοίωμα του Ερντογάν στη Ζυρίχη – Κλήθηκε για διαμαρτυρία ο Ελβετός πρέσβης – Βίντεο 

0
27

Η Τουρκία κάλεσε τον Ελβετό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί, απαιτώντας τη διεξαγωγή έρευνας και τον εντοπισμό των δραστών, σχολίαζαν τουρκικές διπλωματικές πηγές

Οργή προκάλεσε στην Άγκυρα το κρέμασμα και το κάψιμο ομοιώματος του Ταγίπ Ερντογάν στη Ζυρίχη. 

Τόσο η τουρκική σημαία όσο και ο ομοίωμα του Τούρκου προέδρου κάηκαν μπροστά από την τράπεζα UBS στην ελβετική πρωτεύουσα από μια ομάδα ακτιβιστών που ονομάζεται Zurich Revolutionary Strike Collective. Παράλληλα, ανοίχθηκε και πανό με σύνθημα «σκοτώστε (τον Ερντογάν)».

Η Τουρκία κάλεσε τον Ελβετό πρέσβη για να διαμαρτυρηθεί, απαιτώντας τη διεξαγωγή έρευνας και τον εντοπισμό δραστών, σχολίαζαν τουρκικές διπλωματικές πηγές.
 

Ο πρέσβης της Ελβετίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου του διαμηνύθηκε ότι «οι προκλήσεις που στοχεύουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική σημαία στη Ζυρίχη είναι απολύτως απαράδεκτες».

Erdogan

Ο Ζαν Ντανιέλ Ρουτς προσκλήθηκε στο υπουργείο από τον Μεχμέτ Κεμάλ Μποζάι, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και μόνιμο αντιπρόσωπό της Τουρκίας στην ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Μποζάι είπε στον Ρουτς ότι οι επιθέσεις με στόχο τον Ερντογάν δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr