Κρανίδι: Ένα ακόμη κρούσμα στην δομή φιλοξενίας – Υπάλληλος βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

0
97

Σύμφωνα με πληροφορίες θετική στον κορωνοϊό είναι και μια καθαρίστρια Βουλγαρικής καταγωγής που εργάζεται στη δομή στο Κρανίδι.

Η ίδια είχε να πάει στη δομή από την προ-προηγούμενη Τετάρτη. Μεγάλη Δευτέρα παρουσίασε συμπτώματα. Της έγινε έλεγχος όπως και στις στενές επαφές της και μπήκαν 7-8 άτομα σε καραντίνα. Για προληπτικούς λόγους όλη η δομή έχει τεθεί σε καραντίνα από τη Μ. Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι θετική στον κορωνοϊό Covid 19 βρέθηκε χθες Κυριακή 19/4 και μία φιλοξενούμενη η οποία διαμένει σε δομή της περιοχής Κρανιδίου και βρίσκεται στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η γυναίκα, η οποία είναι από την Σομαλία – ετών 28- φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Παράλληλα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα μετέβησαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, σε δομή προσφύγων (ξενοδοχείο) στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: skai.gr