Κούβα: 873 νέα κρούσματα και δύο νεκροί σε 24 ώρες

0
67

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 873 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 2 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 350 νεκρούς επί συνόλου 56.566 κρουσμάτων στη νήσο της Καραϊβικής από τον Μάρτιο του 2020.

Όπως σημείωσε ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος στο υπουργείο Υγείας της Κούβας, 851 κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Η Αβάνα παραμένει το επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης — τον επιπολασμό του ιού — να βρίσκεται στο επίπεδο των 274,3 μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο στη χώρα.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, που ώθησε τις αρχές να επιβάλλουν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr