Κώστας Σκρέκας:Τις προσωρινές μετρήσεις του ΔΕΔΔΗΕ θα μπορεί να χρησιμοποιεί η ΡΑΕ στην έκθεσή της για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας

0
90

Θα υπάρξει τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης ώστε η ΡΑΕ να χρησιμοποιεί προσωρινά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ

Σε πρωτοβουλία της κυβέρνησης για διευκόλυνση της ΡΑΕ, στη σύνταξη της έκθεσής της για τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας, αναφέρθηκε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας.

Σε παρέμβασή του, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε την τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) ώστε, να μπορέσει η ΡΑΕ να χρησιμοποιήσει τα προσωρινά στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καταθέσει τη μελέτη της.

Απαντώντας στην κριτική του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου, για καθυστέρηση στη φορολόγηση των υπερκερδών και της επιστροφής τους στους καταναλωτές, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η σχετική έκθεση της ΡΑΕ βασίζεται σε μετρήσεις που δεν έχει κάνει ακόμα ο ΔΕΔΔΗΕ, ανακοινώνοντας ότι «τροποποιούμε την ΚΥΑ, για να μπορέσει η ΡΑΕ, με προσωρινά στοιχεία (του ΔΕΔΔΗΕ) να καταθέσει τη μελέτη της». Η κυβέρνηση δεν έχει πει ποτέ ότι, καθυστερεί η ΡΑΕ, είπε ο κ. Σκρέκας προς τον κ. Φάμελλο, σύμφωνα με τον οποίο, «η κυβέρνηση μέχρι τώρα πετούσε το μπαλάκι στη ΡΑΕ και έλεγε ότι δεν φορολογεί τα υπερκέρδη γιατί η ΡΑΕ δεν έχει καταθέσει την έκθεση». «Θα εισπράξουμε -σας αρέσει, δεν σας αρέσει- τα υπερκέρδη, αναδρομικά» τόνισε ο κ. Σκρέκας, απευθυνόμενος στον κ. Φάμελλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: skai.gr